
Snel klaar

Gezond
Geroosterde Groentepakketjes
met feta

15 min.

20 min.
+ Bekijk recept
- 1 courgette
- 1 venkel
- 4 kleine trostomaten
- 350 gram groene asperges
- 7 zongedroogde tomaatjes, in reepjes
- 400 g feta
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 3 takjes verse rozemarijn, grofgehakt
- 3 el olijfolie
- Aluminiumfolie
Bakplaat
15 - 35 min.
Lizzy
Lekker met rijst.
Geroosterde Groentepakketjes met feta
Serveer Tip
Kook 75 g rijst per persoon volgens de verpakking. Schep op de borden en doe de groente er vervolgens overheen.
Groente-fritters uit de oven
met aardappelpuree en groeten

20 min.

25 min.
+ Bekijk recept
- 100 g zuurkool, goed uitgelekt
- 100 g winterpeen, grof geraspt
- 100 g rode ui, in dunne halve ringen gesneden
- 4 el tarwebloem
- 300 g aardappelpuree (restjes of vers gemaakt)
- 1 el olie (arachideolie of zonnebloemolie)
- 20 g verse selderij, grofgehakt
- 1 teen knoflook
- 4 el vegan mayonaise
- Peper en zout naar smaak
Bakplaat
35 - 65 min.
Rosanne
Maak je maaltijd compleet!
Groente-fritters uit de oven met aardappelpuree en groeten
Serveer Tip
Serveer de groente-fritters met geroosterde aardappels uit de oven en een frisse groene salade van gemengde sla, komkommer, cherrytomaten en avocado. Maak de salade af met een lichte dressing van olijfolie, citroensap en een snufje zout en peper. Voor wat extra crunch kun je er wat geroosterde zonnebloempitten of walnoten overheen strooien. Zo heb je een heerlijk gevarieerde maaltijd vol smaken en texturen!

Koolhydraatarm

Eiwitrijk

Gezond
Courgette Lasagne
met kipgehakt en tomaat

10 min.

30 min.
+ Bekijk recept
- 2 eieren
- 425 g cottage cheese
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 2 el verse bieslook, fijngehakt
- 600 g kipgehakt
- 400 g gepelde tomaat
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 ui, fijngesneden
- 2 courgettes
- 150 g mozzarella, geraspt
- 15 g Parmezaanse kaas
Ovenpasta
35 - 65 min.
Noortje
Vervang het kipgehakt
Courgette Lasagne met kipgehakt en tomaat
Vega Tip
Kies voor vegetarisch gehakt of vegetarische kipstukjes als vervanging.

Makkelijk

Vegetarisch

Budget
Ovenschotel
met zuurkool en vega-gehakt

20 min.

30 min.
+ Bekijk recept
- 1 kg iets kruimige aardappelen
- 2 middelgrote uien
- 3 el milde olijfolie
- 300 g vega-gehakt
- 520 g zuurkool, goed uitgelekt
- 100 g pittige geraspte kaas (45+)
- Peper en zout, naar smaak
Ovenschotel
35 - 65 min.
Lizzy
Ben je vegan?
Ovenschotel met zuurkool en vega-gehakt
Vega(n) Tip
Tegenwoordig zijn er veel soorten vegan kaas beschikbaar die perfect smelten en een heerlijke smaak toevoegen. Kies bijvoorbeeld voor vegan cheddar of een geraspte variant op basis van kokosolie of amandelen. Let er bij de aanschaf op dat de kaas goed smelt, zodat je dezelfde romige en krokante laag krijgt als met traditionele kaas.

Vegetarisch

Eiwitrijk
Falafelballetjes
met frisse salade en tahinidressing

30 min.

30 min.
+ Bekijk recept
- 700 g biologische kikkererwten (uit pot)
- 2 middelgrote uien
- 40 g platte peterselie
- 2 tenen knoflook
- 2 tl gemalen komijn
- 1 tl baking soda
- 1 tl zout
- 50 g sesamzaad
- 4 el tahini
- 1 komkommer
- 4 rijpe trostomaten
- 15 g muntblaadjes
- 1 citroen
- 2 el extra vierge olijfolie
- 1 el sumak
- 8 Libanese witte broden
Bakplaat
35 - 65 min.
Noortje
Extra eiwitboost?
Falafelballetjes met frisse salade en tahinidressing
Variatietip
Voeg een eetlepel chiazaad toe aan het falafelmengsel voor een extra eiwitboost. Chiazaad is niet alleen rijk aan eiwitten, maar bevat ook vezels en omega-3 vetzuren, waardoor het een perfecte toevoeging is aan de falafel. Meng de chiazaadjes door het kikkererwtenmengsel voordat je de balletjes rolt. Het chiazaad helpt ook om het mengsel iets steviger te maken, wat ervoor zorgt dat de falafel mooi in vorm blijft tijdens het bakken in de oven.

Eiwitrijk

Gezond
Gevulde Schelpen
met quinoa, boerenkool en pompoen

30 min.

20 min.
+ Bekijk recept
- 300 g flespompoen, in blokjes
- 300 g tomaten
- 75 g boerenkool, fijngesneden
- 350 g pasta schelpen
- 175 g quinoa
- 500 ml groentebouillon
- 700 g tomatensaus
- 375 g ricotta
- 200 g mozzarella, geraspt
- 2 teentjes knoflook
- 2 tl chilipoeder
- 1 tl gemalen komijn
- 2 tl gerookte paprika
- 1 tl basilicum
- Peper en zout naar smaak
Ovenschotel
35 - 65 min.
Noortje
Maak het geheel plantaardig.
Gevulde Schelpen met quinoa, boerenkool en pompoen
Vega(n) Tip
Vervang de mozzarella door een veganistische kaas om het volledig plantaardig te maken.