Vegetarisch

Tortillas

met zuurkool

Voorbereiding:
20 min.
Oventijd:
25 min.
4 pers.

Op zoek naar een duurzame, plantaardige maaltijd vol smaak? Deze gevulde tortilla’s met een vulling van zuurkool, paprika en amandelpasta zijn heerlijk en voedzaam. Perfect voor een doordeweekse avond wanneer je snel iets lekkers op tafel wilt zetten. De combinatie van zachte groenten, romige amandelboter en knapperige tortilla’s maakt dit gerecht een echte aanrader!

Ingrediënten

  • 8 tortilla's
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, fijn gesneden
  • 4 tenen knoflook, geperst
  • 400 g zuurkool, uitgelekt
  • 2 tl witte amandelpasta
  • 1 tl sojasaus
  • 2 el water
  • 1 el uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gerookte paprika
  • Zout en zwarte peper naar smaak
Delen & printen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Voeg de fijn gesneden uien, knoflook en rode paprika toe aan een grote overschaal en besprenkel met olijfolie. Bak tot ze zacht zijn, ongeveer 20 minuten.
  3. Voeg de uitgelekte zuurkool, amandelpasta, sojasaus, water en alle kruiden toe aan de ovenschaal. Roer goed door en laat het mengsel 20 minuten bakken in de oven.
  4. Leg een tortilla op een vlakke ondergrond en schep een portie van het zuurkoolmengsel in het midden. Rol de tortilla stevig op en leg deze met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal dit proces voor alle tortilla's.
  5. Bak de gevulde tortilla's gedurende 20-25 minuten, of tot de buitenkant goudbruin en knapperig is.

Serveer Tip

Extra dips bij de tortilla's?

Voeg bij het serveren een schepje zure room en een beetje fijne mosterd toe voor extra smaak.

onze socials

VOlg ons op onze socials

Delen
& printen