Vegetarisch

Vegan

Kikkererwten Meatloaf

Voorbereiding:
20 min.
Oventijd:
40 min.
4 pers.
6 pers.

Deze heerlijke en voedzame vegan kikkererwten meatloaf is perfect voor een duurzame en gezonde maaltijd. Boordevol groenten, kruiden en smaakvolle ingrediënten, dit gerecht is eenvoudig te maken en zit vol met plantaardige eiwitten.

Ingrediënten

  • 1 witte ui, fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 100 g champignons, fijngehakt
  • 2 wortelen, fijngehakt
  • 2 stengels bleekselderij, fijngehakt
  • 320 g kikkererwten, afgespoeld
  • ½ tl zout
  • 1 tl peper
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 2 el edelgistvlokken
  • 70 g broodkruimels
  • 1 el lijnzaad, gemalen
  • 2 el sojasaus
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 el fijne mosterd
  • 1 tl gerookte paprika
  • 4 el BBQ saus
  • 2 tl ahornsiroop
  • 1 el appelciderazijn
  • 1 el sojasaus
Delen & printen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
  2. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de fijngehakte ui, knoflook, champignons, wortelen en bleekselderij toe. Bak ongeveer 5-7 minuten tot de groenten zacht zijn.
  3. Doe de kikkererwten in een grote kom en prak ze grof met een vork of aardappelstamper.
  4. Voeg de gebakken groenten, zout, peper, gedroogde tijm, edelgistvlokken, broodkruimels, gemalen lijnzaad, 2 el sojasaus, tomatenpuree, Dijonmosterd en gerookte paprika toe aan de kom met kikkererwten. Meng goed tot alles goed gecombineerd is.
  5. Schep het mengsel in het voorbereide bakblik en druk stevig aan om een gelijkmatige loaf te vormen.
  6. Meng in een kleine kom de BBQ-saus, ahornsiroop, appelciderazijn en 1 el sojasaus. Bestrijk de bovenkant van de loaf met dit mengsel.
  7. Bak de meatloaf in de voorverwarmde oven gedurende 40 minuten, of tot de bovenkant goudbruin en stevig is.
  8. Haal de meatloaf uit de oven en laat 10 minuten afkoelen voordat je hem in plakken snijdt. Serveer warm en geniet van deze smakelijke maaltijd.

Serveer Tip

Weinig tijd op drukke dagen?

Maak extra meatloaf en vries deze in voor een snelle, gemakkelijke maaltijd op drukke dagen.

onze socials

VOlg ons op onze socials

Delen
& printen