Makkelijk

Plaattaart

met Rookworst en zuurkool

Voorbereiding:
15 min.
Oventijd:
25 min.
4 pers.
4-6 pers.

Deze heerlijke plaattaart met zuurkool en rookworst is een snelle en eenvoudige maaltijd optie. Met een krokante bodem, romige crème fraîche en smaakvolle rookworst is dit gerecht in een mum van tijd klaar en zal het zeker een gezinsfavoriet worden. Ideaal voor dagen waarop je weinig tijd hebt maar toch iets lekkers en voedzaams op tafel wilt zetten.

Ingrediënten

  • 2 rollen vers bladerdeeg
  • 150 g crème fraîche
  • 500 g zuurkool, uitgelekt
  • 1 appel, geschild en in dunne plakjes
  • 1 rookworst, in plakjes
  • 100 g geraspte oude kaas
  • 1 ei
  • 2 tl mosterd
  • Peper en zout naar smaak
Delen & printen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Rol het bladerdeeg uit op de bakplaat en prik met een vork gaatjes in de bodem.
  3. Meng in een kom de crème fraîche met de mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel gelijkmatig over het bladerdeeg.
  4. Verspreid de uitgelekte zuurkool over de crème fraîche laag. Leg de plakjes appel en rookworst gelijkmatig over de zuurkool. Strooi de geraspte oude kaas over de bovenkant van de plaattaart.
  5. Klop het ei los en bestrijk de randen van het bladerdeeg hiermee voor een mooie goudbruine kleur.
  6. Doe de plaattaart in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten, of tot het bladerdeeg goudbruin en knapperig is.
  7. Serveer warm en geniet van deze heerlijke, hartige maaltijd.

Variatie tip

VERVANG DE APPEL MET ANANAS.

Liever iets zoeter? Vervang de appel met stukjes ananas voor een tropische twist.

onze socials

VOlg ons op onze socials

Delen
& printen