Orzo Ovenschotel
met paprika-tomaatsaus en mozzarella

Voorbereiding:
10 min.

Oventijd:
35 min.

4 pers.
Oké, je móét dit echt proberen! Deze orzo ovenschotel is een echte aanrader voor je doordeweekse maaltijden. Een romige, smaakvolle saus van geroosterde paprika en tomaten die helemaal in de orzo trekt, en daarbovenop die heerlijk gesmolten mozzarella. En weet je wat het beste is? Het is super makkelijk te maken, dus je hoeft geen uren in de keuken te staan. Perfect voor een avondje genieten zonder gedoe!
Ingrediënten
- 400 gr tomatenblokjes
- 300 g gegrilde paprika's, in reepjes
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 el olijfolie
- 125 gr orzo
- 125 gr mozzarella
- 50 g geraspte Parmezaan
- Peper en zout naar smaak
- Basilicum, voor garnering
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden en verdeel de orzo gelijkmatig in een ruime ovenschaal.
- Laat de gegrilde paprika's goed uitlekken, pel de knoflook en snijd de ui in grove stukken. Doe vervolgens de paprika's, knoflook, en ui samen met de tomatenblokjes, paprikapoeder en olijfolie in een blender.
- Mix het geheel tot een gladde saus. Proef de saus en breng op smaak met peper en zout.
- Giet de saus over de orzo en roer alles goed door zodat de pasta volledig bedekt is.
- Plaats de ovenschaal in de oven en bak de pasta gedurende 15 minuten. Snijd ondertussen de mozzarella in kleine stukjes.
- Haal de schaal uit de oven, verdeel de mozzarella gelijkmatig over de pasta, en zet de schaal terug in de oven. Bak nog eens 20 minuten, totdat de kaas gesmolten en goudbruin is.
Variatie Tip
Voeg seizoensgroenten toe.
Vervang de gegrilde paprika door groenten uit het seizoen zoals aubergine of courgette. Zo maak jij de maaltijd nog voedzamer.
onze socials
VOlg ons op onze socials
Delen
& printen

Orzo Ovenschotel
met paprika-tomaatsaus en mozzarella
Oké, je móét dit echt proberen! Deze orzo ovenschotel is een echte aanrader voor je doordeweekse maaltijden. Een romige, smaakvolle saus van geroosterde paprika en tomaten die helemaal in de orzo trekt, en daarbovenop die heerlijk gesmolten mozzarella. En weet je wat het beste is? Het is super makkelijk te maken, dus je hoeft geen uren in de keuken te staan. Perfect voor een avondje genieten zonder gedoe!
Ingrediënten
- 400 gr tomatenblokjes
- 300 g gegrilde paprika's, in reepjes
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 el olijfolie
- 125 gr orzo
- 125 gr mozzarella
- 50 g geraspte Parmezaan
- Peper en zout naar smaak
- Basilicum, voor garnering
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden en verdeel de orzo gelijkmatig in een ruime ovenschaal.
- Laat de gegrilde paprika's goed uitlekken, pel de knoflook en snijd de ui in grove stukken. Doe vervolgens de paprika's, knoflook, en ui samen met de tomatenblokjes, paprikapoeder en olijfolie in een blender.
- Mix het geheel tot een gladde saus. Proef de saus en breng op smaak met peper en zout.
- Giet de saus over de orzo en roer alles goed door zodat de pasta volledig bedekt is.
- Plaats de ovenschaal in de oven en bak de pasta gedurende 15 minuten. Snijd ondertussen de mozzarella in kleine stukjes.
- Haal de schaal uit de oven, verdeel de mozzarella gelijkmatig over de pasta, en zet de schaal terug in de oven. Bak nog eens 20 minuten, totdat de kaas gesmolten en goudbruin is.