Mac 'n Cheese
met zuurkool en chorizo

Voorbereiding:
15 min.

Oventijd:
10 -15 min.

4 pers.
Op zoek naar een gerecht dat snel klaar is, maar toch lekker vult? Deze romige rigatoni met zuurkool en chorizo is precies wat je nodig hebt. Makkelijk te maken en een echte favoriet bij ons thuis – perfect voor als je geen zin hebt in ingewikkelde recepten, maar toch iets lekkers op tafel wil zetten!
Ingrediënten
- 250 g mezzi rigatoni
- 50 g boter
- 50 g bloem
- 500 ml melk
- 200 g geraspte kaas
- 250 g zuurkool
- 250 g chorizo
- 8 el gebakken uitjes
- 1 tl komijnzaad
Bereidingswijze
- Kook de mezzi rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking tot ze al dente zijn.
- Smelt ondertussen de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Zodra de boter is gesmolten, voeg je de bloem toe en roer je het mengsel door gedurende 3 minuten. Het moet een lichtbruine kleur krijgen.
- Voeg langzaam de melk toe aan het boter-bloemmengsel. Blijf roeren totdat je een dikke, gladde saus hebt. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de chorizo in dunne plakjes. Meng de saus, 100 g geraspte kaas, chorizo en uitgelekte zuurkool in een grote kom.
- Doe de pasta in een ingevette ovenschaal. Verspreid inhoud van de kom over de pasta en roer door. Strooi de rest van de geraspte kaas eroverheen. Doe de ovenschaal in de oven voor 10 tot 15 minuten.
- Serveer de romige pasta direct op borden en strooi er de gebakken uitjes overheen voor een heerlijke knapperige bite.
Vega Tip
Vervang de chorizo.
Maak het gerecht vegetarisch door de chorizo te vervangen door vegetarische rookworst. De smaak blijft heerlijk hartig en past perfect bij de zuurkool en de romige saus.
onze socials
VOlg ons op onze socials
Delen
& printen

Mac 'n Cheese
met zuurkool en chorizo
Op zoek naar een gerecht dat snel klaar is, maar toch lekker vult? Deze romige rigatoni met zuurkool en chorizo is precies wat je nodig hebt. Makkelijk te maken en een echte favoriet bij ons thuis – perfect voor als je geen zin hebt in ingewikkelde recepten, maar toch iets lekkers op tafel wil zetten!
Ingrediënten
- 250 g mezzi rigatoni
- 50 g boter
- 50 g bloem
- 500 ml melk
- 200 g geraspte kaas
- 250 g zuurkool
- 250 g chorizo
- 8 el gebakken uitjes
- 1 tl komijnzaad
Bereidingswijze
- Kook de mezzi rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking tot ze al dente zijn.
- Smelt ondertussen de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Zodra de boter is gesmolten, voeg je de bloem toe en roer je het mengsel door gedurende 3 minuten. Het moet een lichtbruine kleur krijgen.
- Voeg langzaam de melk toe aan het boter-bloemmengsel. Blijf roeren totdat je een dikke, gladde saus hebt. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de chorizo in dunne plakjes. Meng de saus, 100 g geraspte kaas, chorizo en uitgelekte zuurkool in een grote kom.
- Doe de pasta in een ingevette ovenschaal. Verspreid inhoud van de kom over de pasta en roer door. Strooi de rest van de geraspte kaas eroverheen. Doe de ovenschaal in de oven voor 10 tot 15 minuten.
- Serveer de romige pasta direct op borden en strooi er de gebakken uitjes overheen voor een heerlijke knapperige bite.