Krokante Aardappelschotel
met Zuurkool en Eieren

Voorbereiding:
15 min.

Oventijd:
15 min.

4 pers.
2 pers.
Op zoek naar een recept dat simpel, duurzaam en boordevol smaak is? Deze eenpansmaaltijd is perfect voor dagen waarop je weinig in huis hebt maar toch iets lekkers wilt maken. De combinatie van knapperige aardappelen, zuurkool en zachte eieren zorgt voor een voedzaam en verrassend gerecht. Ideaal voor een snelle maaltijd met pure ingrediënten!
Ingrediënten
- 450 g kruimige aardappel, in kleine stukken gesneden
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 el gerookte paprikapoeder
- 0,5 tl cayennepeper
- 100 g zuurkool, uitgelekt (bewaar het vocht)
- 4 eieren
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal licht in met olie.
- Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aardappelblokjes 7-9 minuten tot ze goudbruin zijn. Schep ze om en voeg een snuf zout toe.
- Roer de ui en knoflook door de aardappelen en bak nog 5 minuten tot ze zacht worden. Meng daarna het paprikapoeder, cayennepeper en de zuurkool erdoor. Schep alles goed om en doe het mengsel in de ovenschaal.
- Druk met de achterkant van een lepel vier kuiltjes in het aardappel-zuurkoolmengsel. Breek voorzichtig een ei in elk kuiltje.
- Zet de ovenschaal 10 - 14 minuten in de oven, tot het eiwit gestold is en de dooiers nog zacht zijn. Haal de schaal uit de oven en sprenkel er wat zuurkoolvocht overheen voor extra frisheid. Serveer direct.
Variatie Tip
Een cheesy twist.
Strooi 50 g geraspte kaas, zoals cheddar of Gruyère, over het gerecht voordat het de oven in gaat. Dit zorgt voor een goudbruine, knapperige korst met een rijke, hartige smaak.
onze socials
VOlg ons op onze socials
Delen
& printen

Krokante Aardappelschotel
met Zuurkool en Eieren
Op zoek naar een recept dat simpel, duurzaam en boordevol smaak is? Deze eenpansmaaltijd is perfect voor dagen waarop je weinig in huis hebt maar toch iets lekkers wilt maken. De combinatie van knapperige aardappelen, zuurkool en zachte eieren zorgt voor een voedzaam en verrassend gerecht. Ideaal voor een snelle maaltijd met pure ingrediënten!
Ingrediënten
- 450 g kruimige aardappel, in kleine stukken gesneden
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 el gerookte paprikapoeder
- 0,5 tl cayennepeper
- 100 g zuurkool, uitgelekt (bewaar het vocht)
- 4 eieren
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal licht in met olie.
- Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aardappelblokjes 7-9 minuten tot ze goudbruin zijn. Schep ze om en voeg een snuf zout toe.
- Roer de ui en knoflook door de aardappelen en bak nog 5 minuten tot ze zacht worden. Meng daarna het paprikapoeder, cayennepeper en de zuurkool erdoor. Schep alles goed om en doe het mengsel in de ovenschaal.
- Druk met de achterkant van een lepel vier kuiltjes in het aardappel-zuurkoolmengsel. Breek voorzichtig een ei in elk kuiltje.
- Zet de ovenschaal 10 - 14 minuten in de oven, tot het eiwit gestold is en de dooiers nog zacht zijn. Haal de schaal uit de oven en sprenkel er wat zuurkoolvocht overheen voor extra frisheid. Serveer direct.