Snel klaar
Makkelijk
Koolhydraatarm

Kabeljauw

met tomaat en komijn

Voorbereiding:
10 min.
Oventijd:
15 min.
4 pers.

Een gezonde, koolhydraatarme maaltijd! Kabeljauw zit boordevol eiwitten en omega-3-vetten. Met de frisse smaak van sinaasappelrasp is dit een maaltijd waar je lichaam blij van wordt!

Ingrediënten

  • 600 g kabeljauwfilet
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl gemalen komijn
  • 2 el olijfolie
  • 1 el sinaasappelrasp
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • 12 trostomaten
  • Zout en peper naar smaak
Delen & printen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een kommetje de olijfolie met de geperste knoflook, gemalen komijn, sinaasappelrasp en verse tijm.
  2. Bestrooi de kabeljauwfilet met zout en bestrijk de vis vervolgens grondig met het oliemengsel. Leg de kabeljauw in een ingevette ovenschaal.
  3. Snijd een klein kruisje in de tomaten. Plaats ze met de bolle kant naar boven rondom de kabeljauw in de ovenschaal. Giet het resterende oliemengsel over zowel de tomaten als de vis.
  4. Doe de ovenschaal voor 15 minuten in de oven. De vis is perfect wanneer deze makkelijk uit elkaar valt en de tomaten zacht zijn.

Combinatie Tip

Wijntje erbij?

Dit gerecht is heerlijk met een glas frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc.

onze socials

VOlg ons op onze socials

Delen
& printen