Hartige muffins
met bosui, kruidenkaas & zuurkool

Voorbereiding:
15 min.

Oventijd:
20 min.

4 pers.
6 pers.
Op zoek naar een makkelijke en gezonde snack voor onderweg of in de lunchbox? Deze hartige muffins zijn snel te maken en zitten vol smaak. Met de combinatie van zuurkool, kaas en bosui zijn ze een verrassende en voedzame traktatie voor jong en oud. Perfect voor iedereen die graag vegetarisch eet!
Ingrediënten
- 100 g zelfrijzend bakmeel
- 2 eieren
- 100 ml halfvolle melk
- 4 el olijfolie
- 100 g geraspte kaas
- 1 el Italiaanse kruiden
- 3 bosuien
- 80 g zuurkool
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de muffinvorm in.
- Laat de zuurkool goed uitlekken en druk het overtollige vocht eruit, zodat de muffins mooi luchtig worden.
- Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel met het ei, de melk en de olijfolie tot een glad beslag. Rasp de kaas, snijd de bosuitjes in dunne ringetjes, en hak de zuurkool fijn.
- Voeg de kaas, zuurkool en bosuitjes toe aan het beslag en breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak de muffins in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
- Laat ze even afkoelen en geniet van deze heerlijke hapjes, lauwwarm of koud!
Serveer Tip
Altijd een gezonde snack bij de hand.
Maak een voorraadje en vries de muffins in. Zo heb je altijd een snelle snack bij de hand — gewoon even ontdooien en klaar! Perfect voor momenten dat je weinig tijd hebt.
onze socials
VOlg ons op onze socials
Delen
& printen

Hartige muffins
met bosui, kruidenkaas & zuurkool
Op zoek naar een makkelijke en gezonde snack voor onderweg of in de lunchbox? Deze hartige muffins zijn snel te maken en zitten vol smaak. Met de combinatie van zuurkool, kaas en bosui zijn ze een verrassende en voedzame traktatie voor jong en oud. Perfect voor iedereen die graag vegetarisch eet!
Ingrediënten
- 100 g zelfrijzend bakmeel
- 2 eieren
- 100 ml halfvolle melk
- 4 el olijfolie
- 100 g geraspte kaas
- 1 el Italiaanse kruiden
- 3 bosuien
- 80 g zuurkool
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de muffinvorm in.
- Laat de zuurkool goed uitlekken en druk het overtollige vocht eruit, zodat de muffins mooi luchtig worden.
- Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel met het ei, de melk en de olijfolie tot een glad beslag. Rasp de kaas, snijd de bosuitjes in dunne ringetjes, en hak de zuurkool fijn.
- Voeg de kaas, zuurkool en bosuitjes toe aan het beslag en breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak de muffins in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
- Laat ze even afkoelen en geniet van deze heerlijke hapjes, lauwwarm of koud!