Groente-fritters uit de oven
met aardappelpuree en groeten

Voorbereiding:
20 min.

Oventijd:
25 min.

4 pers.
8 fritters
Deze groente-fritters zijn perfect om restjes op te maken én zijn ook nog eens super handig voor drukke dagen. Maak ze alvast van tevoren en warm ze op wanneer je ze nodig hebt. Ideaal voor het avondeten of als gezonde lunch in de broodtrommel van de kinderen!
Ingrediënten
- 100 g zuurkool, goed uitgelekt
- 100 g winterpeen, grof geraspt
- 100 g rode ui, in dunne halve ringen gesneden
- 4 el tarwebloem
- 300 g aardappelpuree (restjes of vers gemaakt)
- 1 el olie (arachideolie of zonnebloemolie)
- 20 g verse selderij, grofgehakt
- 1 teen knoflook
- 4 el vegan mayonaise
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng de zuurkool, winterpeen, rode ui en bloem door de aardappelpuree. Voeg eventueel wat extra bloem toe als het mengsel te nat is. Breng op smaak met peper en zout.
- Vorm met je handen kleine bergjes van het mengsel en leg ze op de bakplaat. Druk ze plat met de achterkant van een lepel.
- Besprenkel de fritters licht met olie en bak ze in de oven voor 20-25 minuten, tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn.
- Maak ondertussen de dip door de selderij, knoflook en vegan mayonaise met een staafmixer te pureren tot een gladde saus.
- Serveer de fritters warm uit de oven met de frisse dip erbij.
Serveer Tip
Maak je maaltijd compleet!
Serveer de groente-fritters met geroosterde aardappels uit de oven en een frisse groene salade van gemengde sla, komkommer, cherrytomaten en avocado. Maak de salade af met een lichte dressing van olijfolie, citroensap en een snufje zout en peper. Voor wat extra crunch kun je er wat geroosterde zonnebloempitten of walnoten overheen strooien. Zo heb je een heerlijk gevarieerde maaltijd vol smaken en texturen!
onze socials
VOlg ons op onze socials
Delen
& printen

Groente-fritters uit de oven
met aardappelpuree en groeten
Deze groente-fritters zijn perfect om restjes op te maken én zijn ook nog eens super handig voor drukke dagen. Maak ze alvast van tevoren en warm ze op wanneer je ze nodig hebt. Ideaal voor het avondeten of als gezonde lunch in de broodtrommel van de kinderen!
Ingrediënten
- 100 g zuurkool, goed uitgelekt
- 100 g winterpeen, grof geraspt
- 100 g rode ui, in dunne halve ringen gesneden
- 4 el tarwebloem
- 300 g aardappelpuree (restjes of vers gemaakt)
- 1 el olie (arachideolie of zonnebloemolie)
- 20 g verse selderij, grofgehakt
- 1 teen knoflook
- 4 el vegan mayonaise
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng de zuurkool, winterpeen, rode ui en bloem door de aardappelpuree. Voeg eventueel wat extra bloem toe als het mengsel te nat is. Breng op smaak met peper en zout.
- Vorm met je handen kleine bergjes van het mengsel en leg ze op de bakplaat. Druk ze plat met de achterkant van een lepel.
- Besprenkel de fritters licht met olie en bak ze in de oven voor 20-25 minuten, tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn.
- Maak ondertussen de dip door de selderij, knoflook en vegan mayonaise met een staafmixer te pureren tot een gladde saus.
- Serveer de fritters warm uit de oven met de frisse dip erbij.