Geroosterde Groentepakketjes
met feta

Voorbereiding:
15 min.

Oventijd:
20 min.

4 pers.
Deze geroosterde groentepakketjes zijn niet alleen heerlijk, maar ook perfect voor een lichte, plantaardige maaltijd. Ze zitten boordevol kleur en smaak, en zijn ideaal als je op zoek bent naar iets eenvoudigs maar bijzonders.
Ingrediënten
- 1 courgette
- 1 venkel
- 4 kleine trostomaten
- 350 gram groene asperges
- 7 zongedroogde tomaatjes, in reepjes
- 400 g feta
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 3 takjes verse rozemarijn, grofgehakt
- 3 el olijfolie
- Aluminiumfolie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verwijder de harde uiteinden van de groene asperges en snijd ze in stukjes. Snijd de courgette in grote stukken.
- Snijd de stengels van de venkel af, halveer de knol en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in reepjes. Snijd de tomaten in partjes.
- Meng de gesneden groenten in een kom met de rozemarijn, de knoflook, zongedroogde tomaat en 3 el olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel het groentemengsel over vier vellen. Vouw elk pakketje goed dicht en leg ze op een bakplaat. Doe de bakplaat in de oven voor 20 minuten.
- Haal de pakketjes voorzichtig uit de oven en verkruimel de feta over de groenten.
Serveer Tip
Lekker met rijst.
Kook 75 g rijst per persoon volgens de verpakking. Schep op de borden en doe de groente er vervolgens overheen.
onze socials
VOlg ons op onze socials
Delen
& printen

Geroosterde Groentepakketjes
met feta
Deze geroosterde groentepakketjes zijn niet alleen heerlijk, maar ook perfect voor een lichte, plantaardige maaltijd. Ze zitten boordevol kleur en smaak, en zijn ideaal als je op zoek bent naar iets eenvoudigs maar bijzonders.
Ingrediënten
- 1 courgette
- 1 venkel
- 4 kleine trostomaten
- 350 gram groene asperges
- 7 zongedroogde tomaatjes, in reepjes
- 400 g feta
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 3 takjes verse rozemarijn, grofgehakt
- 3 el olijfolie
- Aluminiumfolie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verwijder de harde uiteinden van de groene asperges en snijd ze in stukjes. Snijd de courgette in grote stukken.
- Snijd de stengels van de venkel af, halveer de knol en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in reepjes. Snijd de tomaten in partjes.
- Meng de gesneden groenten in een kom met de rozemarijn, de knoflook, zongedroogde tomaat en 3 el olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel het groentemengsel over vier vellen. Vouw elk pakketje goed dicht en leg ze op een bakplaat. Doe de bakplaat in de oven voor 20 minuten.
- Haal de pakketjes voorzichtig uit de oven en verkruimel de feta over de groenten.