Courgette Lasagne
met kipgehakt en tomaat

Voorbereiding:
10 min.

Oventijd:
30 min.

4 pers.
Deze lasagne is koolhydraatarm en eiwitrijk, ideaal voor een gezonde maaltijd. De lasagnebladen zijn vervangen door dunne plakjes courgette, waardoor het laag in koolhydraten blijft. Het kipgehakt en de cottage cheese voegen extra eiwitten toe, zodat je langer verzadigd blijft. Een slimme en smaakvolle keuze!
Ingrediënten
- 2 eieren
- 425 g cottage cheese
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 2 el verse bieslook, fijngehakt
- 600 g kipgehakt
- 400 g gepelde tomaat
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 ui, fijngesneden
- 2 courgettes
- 150 g mozzarella, geraspt
- 15 g Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng in een grote kom de eieren, cottage cheese, Italiaanse kruiden en gehakte bieslook. Roer goed door en zet apart.
- Verhit een grote koekenpan en bak het gemalen kipgehakt tot het volledig gaar is. Snijd de ui en pers de knoflook en bak 1 minuut mee.
- Voeg vervolgens de gepelde tomaten toe. Mix het gehakt en de tomaten goed door elkaar en laat het voor 5 minuten sudderen.
- Snijd de courgettes in dunne lange plakken met een mandoline of kaasschaaf.
- Begin met het opbouwen van de lasagne in een ovenschaal. Start met een laag courgette strips op de bodem van de schaal. Verdeel een deel van het vleesmengsel over de eerste laag courgettes, gevolgd door een laag van het cottage cheese mengsel. Bestrooi met wat mozzarella kaas.
- Herhaal de lagen tot alle ingrediënten zijn gebruikt, eindigend met een laag mozzarella en Parmezaanse kaas bovenop.
- Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak 20 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder de folie en bak nog eens 10 minuten, of tot de kaas goudbruin en bubbelend is.
- Haal de lasagne uit de oven en laat 5 minuten rusten voordat je hem in stukken snijdt. Serveer warm en geniet van deze eiwitrijke, koolhydraatarme maaltijd.
Vega Tip
Vervang het kipgehakt
Kies voor vegetarisch gehakt of vegetarische kipstukjes als vervanging.
onze socials
VOlg ons op onze socials
Delen
& printen

Courgette Lasagne
met kipgehakt en tomaat
Deze lasagne is koolhydraatarm en eiwitrijk, ideaal voor een gezonde maaltijd. De lasagnebladen zijn vervangen door dunne plakjes courgette, waardoor het laag in koolhydraten blijft. Het kipgehakt en de cottage cheese voegen extra eiwitten toe, zodat je langer verzadigd blijft. Een slimme en smaakvolle keuze!
Ingrediënten
- 2 eieren
- 425 g cottage cheese
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 2 el verse bieslook, fijngehakt
- 600 g kipgehakt
- 400 g gepelde tomaat
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 ui, fijngesneden
- 2 courgettes
- 150 g mozzarella, geraspt
- 15 g Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng in een grote kom de eieren, cottage cheese, Italiaanse kruiden en gehakte bieslook. Roer goed door en zet apart.
- Verhit een grote koekenpan en bak het gemalen kipgehakt tot het volledig gaar is. Snijd de ui en pers de knoflook en bak 1 minuut mee.
- Voeg vervolgens de gepelde tomaten toe. Mix het gehakt en de tomaten goed door elkaar en laat het voor 5 minuten sudderen.
- Snijd de courgettes in dunne lange plakken met een mandoline of kaasschaaf.
- Begin met het opbouwen van de lasagne in een ovenschaal. Start met een laag courgette strips op de bodem van de schaal. Verdeel een deel van het vleesmengsel over de eerste laag courgettes, gevolgd door een laag van het cottage cheese mengsel. Bestrooi met wat mozzarella kaas.
- Herhaal de lagen tot alle ingrediënten zijn gebruikt, eindigend met een laag mozzarella en Parmezaanse kaas bovenop.
- Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak 20 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder de folie en bak nog eens 10 minuten, of tot de kaas goudbruin en bubbelend is.
- Haal de lasagne uit de oven en laat 5 minuten rusten voordat je hem in stukken snijdt. Serveer warm en geniet van deze eiwitrijke, koolhydraatarme maaltijd.