Bloemkool Tortilla's
met Kikkererwten

Voorbereiding:
15 min.

Oventijd:
20 min.

4 pers.
4-6 pers.
Deze bloemkool tortilla's met kikkererwten zijn een heerlijke vegetarische optie voor een voedzame maaltijd, boordevol plantaardige eiwitten en frisse ingrediënten. Deze tortilla's zijn eenvoudig te maken en zitten vol met smaak.
Ingrediënten
- 6 kleine maïstortilla's
- 100 g verse spinazie, grof gehakt
- 1 avocado, geschild en in plakjes
- 240 g kikkererwten, uitgelekt
- 1,5 tl komijnpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- ½ tl chilipoeder
- 1 bloemkool
- 4 el Buffalo saus
- 90 g cornflakes
- 90 g bloem
- 240 ml sojamelk (ongezoet)
- Zout en peper naar smaak
- Verse salsa saus, naar smaak
- Ranch dressing, naar smaak
- Verse korianderblaadjes ter garnering
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng in een grote kom de bloem, 1 tl komijnpoeder, paprikapoeder, buffalo saus en sojamelk tot een glad beslag. Doop de bloemkoolroosjes in het beslag en leg ze op de bakplaat.
- Bak de bloemkoolroosjes gedurende 30 minuten, draai ze halverwege om, of tot ze knapperig en goudbruin zijn.
- Verhit ondertussen de maïstortilla's in een droge koekenpan op middelhoog vuur, ongeveer 1 minuut aan elke kant, tot ze warm en licht gebruind zijn.
- Meng in een kom de kikkererwten met de rest van het komijnpoeder, chilipoeder en een snufje zout. Bak ze kort aan in een koekenpan.
- Verdeel de gehakte spinazie over de verwarmde tortilla's.
- Voeg de gekruide kikkererwten, bloemkoolhapjes en plakjes avocado toe aan elke tortilla. Besprenkel met verse salsa en ranch dressing naar smaak.
- Garneer met verse korianderblaadjes. Serveer warm en geniet van deze heerlijke, plantaardige maaltijd.
Variatie Tip
Fan van zuurkool?
Deze taco's gaan perfect samen met zuurkool, de zuurkool geeft de taco's een lekker bite met frisse twist.
onze socials
VOlg ons op onze socials
Delen
& printen

Bloemkool Tortilla's
met Kikkererwten
Deze bloemkool tortilla's met kikkererwten zijn een heerlijke vegetarische optie voor een voedzame maaltijd, boordevol plantaardige eiwitten en frisse ingrediënten. Deze tortilla's zijn eenvoudig te maken en zitten vol met smaak.
Ingrediënten
- 6 kleine maïstortilla's
- 100 g verse spinazie, grof gehakt
- 1 avocado, geschild en in plakjes
- 240 g kikkererwten, uitgelekt
- 1,5 tl komijnpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- ½ tl chilipoeder
- 1 bloemkool
- 4 el Buffalo saus
- 90 g cornflakes
- 90 g bloem
- 240 ml sojamelk (ongezoet)
- Zout en peper naar smaak
- Verse salsa saus, naar smaak
- Ranch dressing, naar smaak
- Verse korianderblaadjes ter garnering
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng in een grote kom de bloem, 1 tl komijnpoeder, paprikapoeder, buffalo saus en sojamelk tot een glad beslag. Doop de bloemkoolroosjes in het beslag en leg ze op de bakplaat.
- Bak de bloemkoolroosjes gedurende 30 minuten, draai ze halverwege om, of tot ze knapperig en goudbruin zijn.
- Verhit ondertussen de maïstortilla's in een droge koekenpan op middelhoog vuur, ongeveer 1 minuut aan elke kant, tot ze warm en licht gebruind zijn.
- Meng in een kom de kikkererwten met de rest van het komijnpoeder, chilipoeder en een snufje zout. Bak ze kort aan in een koekenpan.
- Verdeel de gehakte spinazie over de verwarmde tortilla's.
- Voeg de gekruide kikkererwten, bloemkoolhapjes en plakjes avocado toe aan elke tortilla. Besprenkel met verse salsa en ranch dressing naar smaak.
- Garneer met verse korianderblaadjes. Serveer warm en geniet van deze heerlijke, plantaardige maaltijd.