Bladerdeeg Broodjes
met zuurkool en gehakt

Voorbereiding:
25 min.

Oventijd:
25 - 30 min.

4 pers.
Deze bladerdeeg broodjes zijn makkelijk én ideaal als maaltijd onderweg. De combinatie van hartig gehakt, frisse appel en zachte zuurkool zorgt voor een heerlijke vulling in een krokant jasje. Heb je wat over? Stop ze dan in de lunchbox van je kids voor de volgende dag!
Ingrediënten
- 50 g roomboter
- 500 g zuurkool, uitgelekt
- 1 appel
- 300 g rundergehakt
- 100 g Gelderse rookworst
- 16 plakjes bladerdeeg
- 1 ei
- 75 g geraspte kaas
- 75 ml appelsap
- Peper en zout, naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bedenk een bakplaat met bakpapier.
- Smelt in een hapjespan de helft van de roomboter. Voeg de zuurkool toe en bak deze 2 minuten zachtjes aan. Voeg daarna het appelsap en de in blokjes gesneden appel toe, en laat de zuurkool in ongeveer 15 minuten zachtjes stoven tot deze mooi gaar is.
- Verhit ondertussen de rest van de boter in een koekenpan en bak hierin het rundergehakt rul in ongeveer 4 minuten. Voeg de in stukjes gesneden Gelderse rookworst toe en meng alles goed door elkaar.
- Laat ondertussen het bladerdeeg ontdooien volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer het gehaktmengsel door de gestoofde zuurkool en breng op smaak met zout en peper. Laat het afkoelen.
- Neem een plakje bladerdeeg en leg op één helft een schepje van het afgekoelde zuurkoolmengsel. Vouw het deeg dubbel en druk de randen stevig dicht. Leg de broodjes op de bakplaat.
- Klop het ei los en bestrijk hiermee de bovenkant van de broodjes. Strooi er de geraspte kaas overheen. Bak de broodjes in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten goudbruin.
Serveer Tip
Sausje erbij?
Dip je broodje in heerlijke zachte mosterd.
onze socials
VOlg ons op onze socials
Delen
& printen

Bladerdeeg Broodjes
met zuurkool en gehakt
Deze bladerdeeg broodjes zijn makkelijk én ideaal als maaltijd onderweg. De combinatie van hartig gehakt, frisse appel en zachte zuurkool zorgt voor een heerlijke vulling in een krokant jasje. Heb je wat over? Stop ze dan in de lunchbox van je kids voor de volgende dag!
Ingrediënten
- 50 g roomboter
- 500 g zuurkool, uitgelekt
- 1 appel
- 300 g rundergehakt
- 100 g Gelderse rookworst
- 16 plakjes bladerdeeg
- 1 ei
- 75 g geraspte kaas
- 75 ml appelsap
- Peper en zout, naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bedenk een bakplaat met bakpapier.
- Smelt in een hapjespan de helft van de roomboter. Voeg de zuurkool toe en bak deze 2 minuten zachtjes aan. Voeg daarna het appelsap en de in blokjes gesneden appel toe, en laat de zuurkool in ongeveer 15 minuten zachtjes stoven tot deze mooi gaar is.
- Verhit ondertussen de rest van de boter in een koekenpan en bak hierin het rundergehakt rul in ongeveer 4 minuten. Voeg de in stukjes gesneden Gelderse rookworst toe en meng alles goed door elkaar.
- Laat ondertussen het bladerdeeg ontdooien volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer het gehaktmengsel door de gestoofde zuurkool en breng op smaak met zout en peper. Laat het afkoelen.
- Neem een plakje bladerdeeg en leg op één helft een schepje van het afgekoelde zuurkoolmengsel. Vouw het deeg dubbel en druk de randen stevig dicht. Leg de broodjes op de bakplaat.
- Klop het ei los en bestrijk hiermee de bovenkant van de broodjes. Strooi er de geraspte kaas overheen. Bak de broodjes in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten goudbruin.