Gezond
Eiwitrijk

Aardappelschotel

met kip en broccoli

Voorbereiding:
25
Oventijd:
15
4 pers.

Deze heerlijke schotel zit boordevol eiwitten en is perfect na een intensieve workout! De combinatie van zachte aardappelen, knapperige broccoli en malse kip zorgt voor een gezonde, vullende maaltijd. Afgewerkt met een goudbruin kaaslaagje uit de oven, is dit gerecht zowel voedzaam als smaakvol.

Ingrediënten

Aardappelmengsel:

  • 900 g aardappelen
  • 250 g broccoli
  • 40 g roomboter
  • 50 ml melk
  • 4 g zout
  • 1 g zwarte peper

Kipmengsel:

  • 15 ml olijfolie
  • 20 g roomboter
  • 400 g kippendijen
  • 3 g kurkuma
  • 2 g cayennepeper
  • 3 g uienpoeder
  • 3 g knoflookpoeder
  • 1 g zwarte peper
  • 1,5 g gedroogde bieslook
  • 100 g broccoli
  • 100 g gele ui
  • 150 ml ongeklopte slagroom

Extra:

  • Geraspte kaas naar keuze
Delen & printen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze 10 minuten in gezouten water. Voeg de broccoli toe en kook nog 5-10 minuten mee. Giet af, zet 100 g broccoli apart. Stamp de rest met roomboter, melk, zout en peper tot een puree.
  2. Verhit olijfolie en roomboter in een koekenpan. Bak de in stukjes gesneden kippendijen met de kurkuma, cayennepeper, uienpoeder, knoflookpoeder, peper en bieslook 2-3 minuten. Voeg de gesnipperde ui toe en bak 3-4 minuten mee. Voeg de broccoli en slagroom toe, laat 5-7 minuten sudderen tot de saus indikt.
  3. Verdeel het aardappelmengsel in bollen en leg ze in een ovenschaal. Maak een holte in elke bol en vul met geraspte kaas, kipmengsel, en meer kaas.
  4. Bak 10-15 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is.

Vega Tip

Vervang de kip door tofu of tempeh voor een plantaardige eiwitboost!

Snijd de tofu of tempeh in blokjes en marineer ze in olijfolie, sojasaus, kurkuma en cayennepeper voor extra smaak. Bak ze vervolgens in de pan tot ze lekker knapperig zijn. Zo krijg je nog steeds die perfecte eiwitten, maar dan helemaal plantaardig. Ideaal voor na je workout en boordevol goede voedingsstoffen!

onze socials

VOlg ons op onze socials

Delen
& printen