Eiwitrijk
Gezond

Gevulde Schelpen

met quinoa, boerenkool en pompoen

Voorbereiding:
30 min.
Oventijd:
20 min.
4 pers.
6 pers.

Op zoek naar een gezonde en vullende maaltijd die je energie geeft? Deze gevulde pasta schelpen met quinoa en pompoen zijn niet alleen eiwitrijk, maar ook boordevol smaak. De combinatie van romige ricotta, knapperige boerenkool en de zoete pompoen zorgt voor een heerlijke, gebalanceerde maaltijd.

Ingrediënten

  • 300 g flespompoen, in blokjes
  • 300 g tomaten
  • 75 g boerenkool, fijngesneden
  • 350 g pasta schelpen
  • 175 g quinoa
  • 500 ml groentebouillon
  • 700 g tomatensaus
  • 375 g ricotta
  • 200 g mozzarella, geraspt
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl chilipoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • 2 tl gerookte paprika
  • 1 tl basilicum
  • Peper en zout naar smaak
Delen & printen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en vet een ovenschaal in.
  2. Schil de pompoen en snijd deze in blokjes. Leg de blokjes op de bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en rooster ze 20-25 minuten in de oven tot ze zacht zijn. Haal de pompoen uit de oven en zet opzij.
  3. Kook de pastaschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Breng ondertussen de groentebouillon aan de kook. Voeg de quinoa toe en laat het 2 minuten doorkoken. Voeg daarna 200 ml tomatensaus toe en laat de quinoa 10 tot 15 minuten zachtjes sudderen. Roer af en toe door tot het vocht is opgenomen en de quinoa gaar is.
  5. Haal de quinoa van het vuur en voeg een geperst teentje knoflook, komijn, chilipoeder, 1 tl gerookte paprika, zout en peper toe. Roer goed door zodat de kruiden gelijkmatig zijn verdeeld.
  6. Verlaag de oventemperatuur naar 175 graden. Prak de geroosterde pompoen fijn in een grote kom. Voeg de ricotta, geperste knoflook, basilicum, gerookte paprika, zout en peper toe, en meng tot een romige massa.
  7. Verdeel de helft van de resterende tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Vul de gekookte pastaschelpen met een beetje quinoa en het ricottamengsel en leg ze in de schaal.
  8. Giet de rest van de tomatensaus over de gevulde schelpen en strooi de fijngesneden boerenkool erover. Snijd de tomaten in kleine stukjes en verdeel deze over de schotel. Bestrooi alles met de geraspte mozzarella.
  9. Plaats de ovenschaal in de oven en bak de schotel 20 minuten, tot de kaas gesmolten is en alles goed doorgewarmd.

Vega(n) Tip

Maak het geheel plantaardig.

Vervang de mozzarella door een veganistische kaas om het volledig plantaardig te maken.

onze socials

VOlg ons op onze socials

Delen
& printen