Snel klaar

Fris Vispakketje

met courgette en tomaat

Voorbereiding:
10 min.
Oventijd:
15 - 20 min.
4 pers.

Op zoek naar een lichte, energierijke maaltijd? Deze vispakketjes met courgette en tomaat zijn super simpel te maken en zitten boordevol smaak. De frisse citroen en balsamico geven de witvis net dat beetje extra smaak, terwijl de groenten en pijnboompitten zorgen voor een heerlijke textuur. Ideaal om snel op tafel te zetten!

Ingrediënten

  • 4 stuks witvisfilet
  • 300 g rijst
  • 4 tomaten
  • 1 courgette
  • 25 g verse basilicum
  • 2 bosuitjes
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 citroen, geperst
  • 2 el balsamicoazijn
  • Peper en zout, naar smaak
  • Aluminiumfolie
Delen & printen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Leg elke visfilet op een stuk aluminiumfolie. Pers het sap van de citroen erover uit en breng op smaak met een beetje peper en zout.
  3. Snijd de tomaten en courgette in dunne plakjes en leg ze om de beurt over de visfilets.
  4. Verdeel de basilicumblaadjes over de groenten. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en strooi deze samen met de pijnboompitten over de vis en groenten.
  5. Doe beetje balsamicoazijn over de vis voor extra smaak. Vouw de aluminiumfolie goed dicht zodat er geen stoom kan ontsnappen.
  6. Plaats de vispakketjes 15 tot 20 minuten in de oven. Kook ondertussen de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  7. Maak de pakketjes voorzichtig open en serveer op een bord samen met de rijst.

Variatie Tip

Kies voor quinoa.

Vervang de rijst voor quinoa voor extra vezels.

onze socials

VOlg ons op onze socials

Delen
& printen